Skip to content
buisje met droogbloemen

Hoe kan ik iemand bemoedigen op afstand?

Wanneer je iemand bezoeken, iemand kunt ontmoeten of simpelweg af kunt spreken is het makkelijk om iemand te bemoedigen. Je kunt samen praten, naar iemand luisteren. Een cadeautje mee brengen en hulp bieden bijvoorbeeld.

Maar hoe doe je dat nou wanneer je niet naar iemand toe kunt? Bijvoorbeeld door een grote afstand? Doordat het niet mag? Of wanneer het niet kan? Door bijvoorbeeld het coronavirus? Doordat iemand heel ver weg woont. Omdat iemand ernstig ziek is en je er niet bij mag komen vanwege besmettingsgevaar oid. Of omdat jezelf er niet heen kunt gaan. Er zijn genoeg redenen waarom je niet naar iemand toe kunt. Maar je kunt iemand zeker wel bemoedigen.

Allereerst kun je dit doen door de telefoon te pakken en iemand te bellen. Op die manier iemand te bemoedigen, te luisteren. Dat zal heel waardevol zijn. 
Daarnaast kun je tegenwoordig ook met iemand beeldbellen. Elkaar spreken en zien. Maar ook deze beide opties zijn niet altijd mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld oudere mensen. Kinderen. Mensen die in het ziekenhuis liggen. Of in een verpleeghuis wonen. 

Je kunt mensen bemoedigen door een kaartje te sturen. Zoek een mooie kaart uit die past bij die persoon.Wie wil jij bemoedigen? Zoek daar een mooie kaart bij. Een man stuur je een heel andere kaart dan een vrouw, een kind of een oma. Probeer iets te vinden wat die persoon leuk of mooi zou vinden. Tegenwoordig worden er nog maar zo weinig kaarten verstuurd. Terwijl het zo leuk is om een kaartje te ontvangen. 

Naast het sturen van een kaart kun je ook heel goed een cadeautje opsturen! Er zijn zoveel leuke brievenbuscadeautjes. Hoe leuk is het om een cadeautje naar iemand op te sturen en zo leuk om iets te ontvangen! En het hoeft ook helemaal niet duur te zijn! En het hoeft ook niet alleen met een verjaardag natuurlijk!Stuur iemand een bemoediging in de vorm van een cadeautje; zoals een buisje met droogbloemen of bloemzaadjes en een mooie tekstwikkel. Of een armbandje met een mooie (bijbel)tekst, dat kan ook zo’n bemoediging zijn voor iemand! 

Neem een kijkje in de webshop voor nog veel meer (brievenbus)cadeautjes om iemand te bemoedigen.